Hiša iz papirja Carlos Dominguez
Hiša iz papirja
Carlos Maria Dominguez, ilustracije Peter Sis, prevod Tina Malič
13,99 €
Bonus pri naslednjem nakupu = 2,80 €

Spomladi 1998 je Bluma Lennon v neki knjigarni v Sohu kupila star izvod Peozij Emily Dickinson, in ko je na prvem križišču prišla do druge pesmi, jo je zbil avto.

»Knjige spreminjajo usode ljudi. Nekateri so prebrali Malezijskega tigra in postali profesorji književnosti na daljnih univerzah. Siddharta je na desetine tisočev mladih popeljal k hinduizmu, Hemingway jih je napravil za športnike, Dumas je na glavo postavil življenja tisočev žensk in kuharske knjige so jih nemalo rešile pred samomorom. Bluma pa je bila njihova žrtev.«

Hiša iz papirja Carlosa Marie Domingueza je izjemno lepa, pretresljiva pripoved o oboževalcih knjig, torej ljudeh, ki niso zgolj strastni, zvesti in vztrajni bralci, ampak tudi profesionalni poznavalci književnosti in hkrati fetišisti, bibliofili, katerim knjige krojijo življenske usode.

V tej knjigi je glavna junakinja knjiga. Kako magično so med seboj povezane in prepletene neštete knjige naših življenj, v Hiši iz papirja na primer knjiga pesmi Emily Dickinson ter Senčna črta Josepha Conrada, je pravzaprav izhodiščni problem pripovedi, problem, ki je razprt v neštete druge knjige kot povabilo v raziskovanja ene najlepših stvaritev človekovega uma.

Mojster Borges zagotovo ni bil edini, ki je dal knjigi in knjižnici v svetovni književnosti neizbrisljiv pečat. Hiša iz papirja je ena izmed nadaljevank te vizije. Je veliko povabilo k bralnemu potovanju v univerzum knjig, v svet domišljije in kulture, brez katere ne bi bilo naše planetarne civilizacije.

Predstavitev knjige v oddaji Knjiga mene briga na TV Slovenija

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Carlos Maria Dominguez, Peter Sis (ilustracije), Tina Malič (prevod), Tina Volarič (lektura), Vesna Česen (urednik)

Število strani: 102

Leto izdaje: 2011

Dimenzije: 13.2 x 19.3 x 1.5 cm

Vezava: Trda

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789616693653

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.