
Zaradi kuharskega mojstrstva, je v Budimpešti priimek Gundel tako slaven, kot Sacher na Dunaju, Horcher v Madridu in Kempinski v Berlinu.
Ob madžarski kuhinji nas večina pomisli na golaž in pekoče jedi. Pričujoča knjiga res prikaže množico golažev, ki so bolj uglajenega okusa, hkrati pa nam razkrije tudi pestre načine priprave rib, mesa, solat in sladic. Avtor nas opozori, da je jed toliko pikantna, kot se odločimo sami.
Madžarska kuhinja preseneča s svojo širino ter pestrostjo, zato smo preprićani, da bo več kot 150 receptov, ki jih prinaša ta knjiga, navdih, da boste obogatili vaše jedilnike.
Avtor Karoly Gundel (1883 - 1956) je bil preprost in pošten lastnik gostilne, ki je imel rad ljudi in je občudoval svojo družino.
Avtorji: Gundel Karoly, Pina Mali (prevod), Tina Sovič (lektura)
Število strani: 148
Leto izdaje: 2006
Dimenzije: 16.2 x 22.7 x 1.8 cm
Vezava: Trda
Zalozba: eBesede d.o.o.
Jezik: slovenski
ISBN: 9789619097090