Moje leto 1964 Brane Šalamon
Moje leto 1964
Brane Šalamon
9,95 €

Knjiga, ki vsak dan leta 1964 opiše z vsaj enim dogodkom. Lepo darilo za vsa tiste, ki bodo letos praznovali petdeseti rojstni dan!

Kaj bi na hitro lahko povedali o letu 1964, zadnjem letu rojstev »Baby boom« generacije? The Rolling Stones so izdali svojo prvo LP ploščo, Sidney Poitier je bil prvi temnopolti igralec, ki je dobil oskarja, Cassius Clay (kasneje Muhammad Ali) je postal svetovni boksarski prvak, Richard Burton in Elizabeth Taylor sta si prvič dahnila da in v New Yorku so najavili gradnjo kompleksa World Trade Center … S številnimi jedrskimi poskusi se je nadaljevala hladna vojna, ZDA pa so se tudi uradno vključile v spopade v Vietnamu. V Sovjetski zvezi so odstavili Sergeja Hruščova, Nelson Mandela je bil obsojen na dolgoletno zaporno kazen, Martin Luther King pa je dobil Nobelovo nagrado za mir. V Sloveniji smo pod vodstvom tovariša Tita kot del SFRJ še naprej razvijali socializem in na ta svet je privekalo novih 29.184 državljanov naše socialistične republike.

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Brane Šalamon

Število strani: 176

Leto izdaje: 2014

Dimenzije: 13 x 19 x 1.1 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789616922289

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.