Bolečine v križu prof. Malcolm Jayson
Bolečine v križu
prof. Malcolm I.V. Jayson
9,95 €

Bolečina v križu je simptom
Bolečina v križu sama po sebi ni bolezen, ampak simptom. Kadar se pojavi, nas opozarja, da je nekje nekaj narobe, čeprav morda ni vedno natančno jasno, kje ali kaj.
Skoraj vsi kdaj trpimo zaradi bolečin v križu. Navadno gre za neprijetno, nadležno, vendar ne neznosno bolečino, ki jo je povzročila mehanska obremenitev ali poškodba hrbtenice. Običajno bolečine razmeroma hitro popustijo. Med razlogi zanje so lahko nepravilna drža, dvigovanje težkega bremena in obraba.
Če pomislimo, da hrbtenico sestavlja toliko različnih struktur, kosti, diski, vezi, tetive, živci, žile in druga tkiva, vse to pa je lahko izpostavljeno mehanskim poškodbam, katerih posledica so bolečine v križu, pogostost bolečin v križu več ni tako presenetljiva.
Večinoma niti ni pomembno, kaj je težavo povzročilo. Bolečina v križu je simptom, ki bo minil; namen zdravljenja je ublažiti bolečino in zagotoviti, da se vam čim prej povrne zdravje.
Včasih pa je lahko vzrok kaj resnejšega in takrat so potrebne obširne preiskave, s pomočjo katerih se določi nadaljnje zdravljenje. Z razumevanjem delovanja hrbtenice bomo slednjo lažje varovali in se bomo tudi hitreje rešili bolečin.
V tej knjižici boste našli pojasnila, kako hrbet deluje, kaj gre lahko narobe, zakaj se pojavijo bolečine v križu in kako jih zdravimo, pa tudi napotke, kdaj so potrebne podrobnejše preiskave in kdaj je treba poiskati pomoč specialista.

Iz vsebine:

  • Uvod
  • Kako deluje hrbtenica?
  • Kaj je bolečina in kako se lahko proti njej borimo?
  • Nekatere pogoste težave s križem
  • Zdravljenje bolečin v križu – prvi koraki
  • Kako paziti na hrbtenico
  • Kaj povzroča dolgotrajne bolečine v križu
  • Zdravljenje nenehnih bolečin v križu
  • Bolečine v križu pri mladih
  • Koristni naslovi

O avtorju:
Malcolm I. V. Jayson je doktor medicine, član Kraljevega kolidža zdravnikov (Fellow of the Royal College of Physicians) in profesor revmatologije, bil pa je tudi direktor Manchestrskega centra za bolečine v križu (Manchester and Salford Back Pain Centre). Dr. Jayson vodi obsežne raziskave zgradbe in funkcije človeške hrbtenice, meritev in testov zdravljenja ter je vodja pomembne raziskave, ki se ukvarja s povzročitelji bolečin v križu.

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: prof. Malcolm I.V. Jayson

Število strani: 106

Leto izdaje: 2013

Dimenzije: 11 x 17.8 x 0.7 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789616922135

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.