Splošni in prodajni pogoji v spletni trgovini www.ebesede.si:

Pravna oseba – prodajalec

Spletno prodajo v spletni trgovini www.ebesede.si izvaja družba Ebesede d.o.o., Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana (v nadaljnjem besedilu Knjigarna). Matična številka družbe je 3410447000, osnovni kapital znaša 30.000,00 EUR. Družba je zavezanec za plačilo DDV (DŠ SI34478752).

Cene in DDV

Vse navedene cene izdelkov in storitev so v evrih (€) in vključujejo DDV.

Nakupni proces v spletni knjigarni www.ebesede.si - če (še) niste član Kluba eBesede:

 1. Izbor blaga, polnjenje nakupovalne košarice

  Med obiskom spletne knjigarne polnite svojo spletno nakupovalno košarico tako, da pri izbrani knjigi kliknete ikono s sličico nakupovalne košarice.
  Vsakič, ko v košarico dodate novo knjigo, vam spletna trgovina poda pregled vsebine spletne košarice, kjer lahko povečate število izvodov, ki jih želite naročiti (s popravkom »Količine« in pritiskom na tipko ENTER ali na gumb »Popravi količine«), lahko pa se tudi odločite, da boste katero izmed že izbranih knjig izločili iz košarice. Slednje naredite s klikom na gumb z oznako »x« desno od izbrane knjige.
  Pri vsaki izbrani knjigi je naveden »bonus«, ki velja za en naročeni izvod. Ob polnjenju nakupovalne košarice se bonusi, ki jih prinašajo posamezne knjige, seštevajo, skupni znesek bonusov lahko vidite pod seznamom z vsebino nakupovalne košarice.
  Bonus je ena od ugodnosti, ki so jih deležni člani Kluba eBesede. Znesek bonusa se članom Kluba eBesede obračuna v polni vrednosti kot popust pri naslednjem nakupu, ob dveh pogojih:

  • Da med nakupom, ki je bil osnova za pridobitev bonusa, in novim nakupom ni minilo več kot 120 dni.
  • Da je seštevek vrednosti blaga pri novem nakupu enak ali višji od vrednosti bonusa.

  Če je znesek ponovnega nakupa nižji od zneska bonusov iz prejšnjega nakupa, se bonus članu ne obračuna v polni višini, temveč samo v višini zneska ponovnega nakupa (dejanski znesek za plačilo je 0 €). Celotni bonus iz predhodnega nakupa se torej porabi pri prvem naslednjem nakupu, morebitni »presežek« se ne prenaša v nadaljnje nakupe. Tudi v tem primeru seveda pogoj za popust v višini doseženega bonusa, da med dvema nakupoma ni minilo več kot 120 dni.
  Naj vas ne skrbi, če v času polnjenja košarice še niste član Kluba eBesede: vanj se lahko včlanite tudi ob zaključku nakupa, v tem primeru boste do bonusov upravičeni. Če želite nadaljevati z nakupom, se vrnete v spletno knjigarno s klikom na gumb »Nazaj«, če pa želite nakup zaključiti, to storite s klikom na gumb »Zaključi nakup!«.

 2. Zaključevanje nakupa

  Nakup začnete zaključevati tako, da v nakupovalni košarici kliknete gumb »Zaključi nakup«. Če ste v pogledu, kjer vidite vsebino vaše nakupovalne košarice, je to zelo enostavno, če niste v tem pogledu, poiščite v zgornjem desnem vogalu trgovine gumb s sličico košarice in ga kliknite. Zaključek nakupa poteka v treh korakih:

  1. Podatki o kupcu
   Kot nov kupec nam morate uvodoma zaupati nekaj svojih podatkov, izpolnite prijavni obrazec, ki se vam odpre. Na koncu prijavnega obrazca morate s klikom na ustrezno okence potrditi, da ste seznanjeni s Splošnimi pogoji poslovanja spletne knjigarne, z dodatnim klikom, da želite postati član Kluba eBesede pa si zagotovite članske ugodnosti, ki veljajo že za tekoči nakup (bonusi). Ta del postopka zaključite s klikom na gumb »Prijava«.

  2. Izbor plačila in dostave
   Program vam uvodoma predlaga, da je naslov dostave enak naslovu plačnika. Če bi radi, da naročene knjige odrinejo na drug naslov, lahko s klikom na »Želim spremeniti naslov za dostavo« spremenite želeni naslov dostave.
   Možni načini plačila so:
   • Plačilo po predračunu
   • Plačilo preko PAYPALA, prek računa, ki ga imate odprtega tam, ali prek katerekoli plačilne ali kreditne kartice
   Izberite želeni način in sledite navodilom, ki se vam izpišejo.
   Glede na obliko plačila in glede na članstvo ali nečlanstvo v Klubu eBesede so cene dostave naslednje:
   • Za člane Kluba eBesede, ki se odločijo za plačilo po predračunu oziroma preko PAYPALA je dostava brezplačna.
   • Za člane Kluba eBesede, ki se odločijo za plačilo po povzetju je cena dostave 1,00 €.
   • Za nečlane kluba eBesede, ki se odločijo za plačilo po predračunu oziroma preko PAYPALA je cena dostave 2,00 €..
   • Za nečlane kluba eBesede, ki se odločijo za plačilo po povzetju je cena dostave 3,00 €.
   Izbor plačila in dostave zaključite s klikom na gumb »Naprej«.

  3. Potrditev naročila
   Naročilo zaključite s klikom na gumb »Potrdi naročilo in zaključi nakup«.
   V primeru, da se boste odločili za odpremo po pošti, bo naročeno blago odpremljeno na vaš naslov najkasneje en delovni dan po tem, ko bomo obveščeni o izvršenem plačilu, če pa se boste odločili za plačilo po povzetju, pa prvi delovni dan po tem, ko bomo obveščeni o vašem naročilu.
   O izvršenem plačilu nas obvestite tako, da nam po elektronski pošti (narocila@ebesede.si) pošljete dokazilo o plačilu, lahko pa počakate, da nas bo o prejemu vašega plačila obvestila naša banka.

   

Nakupni proces v spletni knjigarni www.ebesede.si - če ste član Kluba eBesede:

Nakupni proces je povsem enak, kot je opisano za načlane kluba, s to razliko, da je proces prijave kupca precej poenostavljen. Zadostoval bo vpis vašega e-poštnega naslova in gesla, ki ste si ga izbrali ob vstopu v članstvo. Če ste geslo pozabili, ne bo hujših težav, sledite navodilom iz obrazca »Joj, pozabil sem geslo!«

Odstop od nakupa – pogodbe, vračilo blaga

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe v 15 dneh od prejema blaga na naslov narocila@ebesede.si oz. nas obvestite na naslov eBesede d.o.o., Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana. Tej pravici se ne odpovedujete in ne morete vnaprej odpovedati. Sporočilo je pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15. dneh po tem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov Ebesede d.o.o., Likozarjeva 3, 1000 Ljubljana.

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.