Morava se pogovoriti Tanja Mravak
Morava se pogovoriti
Tanja Mravak, prevod Đurđa Strsoglavec
14,89 €
Bonus pri naslednjem nakupu = 2,98 €

»Morava se pogovoriti je zbirka petnajstih antologijskih zgodb. Katerakoli izmed njih bi si zaslužila uvrstitev v vsak, tudi najožji izbor najboljših hrvaških kratkih zgodb. Je pa meni od vseh najljubša zadnja, Med Rolandom Garrosom. Poleg pretresljive in prepričljive fabule je v njej še nekaj, kar kaže neko višjo obliko mojstrstva, ki ga boste našli pri Borgesu in pri drugih najboljših piscih kratkih zgodb: vse se zgodi v enem samem, zadnjem stavku. V njem je zgoščen ves emocionalni naboj, v njem se razkrije, o čem je zgodba pravzaprav sploh govorila. Ta stavek bralca podre, saj se zdi, kot bi se vse, o čemer je pravkar bral, zgodilo njemu.«
- Miljenko Jergović

Leta 1974 rojena hrvaška avtorica živi med Sinjem, kjer je bila rojena, in Splitom, kjer je zaposlena v Centru za avtizem Split. Po lastnih besedah ima kozmetiko, oblačila, knjige in prijatelje na obeh naslovih, ko je izbirala ljudi, s katerimi se druži, pa je bila, ker je mesto večje, v Splitu lahko nekoliko bolj izbirčna. Zbirka kratkih zgodb Morava se pogovoriti (Moramo razgovarati) je njen knjižni prvenec, za katerega je prejela številna priznanja, med katerimi je morda najbolj ugledna nagrada časopisa Jutranji list za najboljše prozno delo objavljeno v letu 2010. Njene zgodbe najdemo tudi v dveh antologijah Najboljše hrvaške zgodbe, ki sta izšli leta 2005 in 2006.

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Tanja Mravak, Đurđa Strsoglavec (prevod), Đurđa Strsoglavec (spremna beseda), Tatjana Jamnik (lektura), Jože Piano (urednik)

Število strani: 150

Leto izdaje: 2012

Dimenzije: 13.5 x 20.5 x 1.7 cm

Vezava: Trda

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789616693875

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.