»Nimam namena delati konkurence neštetim dobrim kuharskim knjigam, ki so izšle izpod peres bolj ali manj znamenitih kuharic in kuharjev, pač pa želim v svoji priročni brošuri podati kratka in umljiva navodila onim moškim, ki jih tepe usoda ali naključje, da morajo prijeti za kuhalnico in v potu svojega obraza pripraviti sebi ali komu drugemu kosilo, morda večerjo.«
Josip Vidmar, učitelj italijanščine, Rimska cesta, Ljubljana
Knjigo odlikuje dobra zasnova in pester izbor predvojnih in medvojnih klasičnih receptov, ki so zapisani na preprost in razumljiv način, za merske enote pa uporablja žlico, "šalco", pest … Prinaša več kot 100 receptov. V knjigi so tudi osnovna navodila, recimo " ... med kuho ne čitaj romanov ali se ne loti pisanja jed moraš med kuho nadzorovati in mešati – sicer bo romala kam drugam ne v tvoj lačni želodček".
»Knjižica Josipa Vidmarja je prav taka, začenši z zapovedmi za domače kuharje, med katerimi na prvo mesto postavlja: kuhaj samo to, kar znaš. No, to smo sicer danes nekoliko prešli, ampak razumemo njegovo praktično podmeno: nasvet številka 2 je namreč že ta, da pri kuhi ne smemo nositi dobre obleke. Josip Vidmar razloži tudi količine, ravnanje z ostanki, doda seznam preprostih jedi in prikuh, ki jih ponudimo zraven, prevede izraze, ki bi bili popolnemu začetniku tuji ... Konča pa z domačimi zdravili. No, pravzaprav konča z napovedjo, da bo po tej knjižici skoraj gotovo priredil kuharski tečaj v živo, in to v kaki gostilni, da bodo uspeh na koncu lahko zalili s kozarcem vina.«
Karina Cunder, Odprta kuhinja
Avtorji: Josip Vidmar
Število strani: 96
Leto izdaje: 2020
Dimenzije: 14 x 16.5 x 1 cm
Vezava: Mehka
Zalozba: eBesede d.o.o.
Jezik: slovenski
ISBN: 9789617022438