Rozi Rigler, dobri duh Christine Nostlinger
Rozi Rigler, dobri duh
Christine Nostlinger, prevod Ana Grmek
9,76 €
Bonus pri naslednjem nakupu = 1,95 €

»Knjiga je duhovita, čeprav je na trenutke grenka, še posebno, ko povzema dogodke in osebnosti v času vojne, a je hkrati topla, optimistična, odlična literatura in ob tem še zelo všečna otrokom. Toplo priporočam.«
- Maja Črepinšek, Moj malček

To je knjiga o bojazljivi enajstletni deklici Anastaziji - Nasti, ki se boji temačnih krajev, kleti in psov. Boji se ostati sama v stanovanju, celo straniščne školjke jo je strah oz. kratkomalo vsega. V sosednji hiši pa živi sošolka Tina, ki se prav ničesar ne boji. A Nasti nekega dne izve, da Tine ni strah ničesar, ker ima obesek s podobo angela varuha, zato si takega varuha srčno zaželi tudi zase. Takrat ji na pomoč priskoči dobrodušna, debelušna in svojeglava starka Rozi, ki je postala dobri duh, ko jo je leta 1938 povozil tramvaj. Vse od takrat se odločno bori proti krivicam, ki se godijo na tem svetu, in zdaj tudi Nasti odreši nespametnih strahov.

Mladinski roman Rozi Rigler, dobri duh je prejel avstrijsko nagrado za mladinsko književnost, uvrščen je bil na seznam kandidatov za nemško nagrado za mladinsko književnost ter na častni seznam nagrade za otroško in mladinsko književnost mesta Dunaj. V njem lahko uživajo že mladi od desetega leta starosti.

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Christine Nostlinger, Ana Grmek (prevod), Irena Androjna (lektura)

Število strani: 160

Leto izdaje: 2009

Dimenzije: 13.4 x 21.8 x 1.3 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789616693271

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.