Skriti zaliv Louis Psihoyos
Skriti zaliv
(The Cove (2009))
Louis Psihoyos (režija)
6,99 €

»Samo delfinu je narava poklonila dar, h kateremu stremijo največji filozofi: nesebično prijateljstvo. Ne potrebuje nobenega človeka, a je kljub temu najbolj darežljiv prijatelj vseh in je že mnogim pomagal.«

-- Plutarh (46-120)

V obmorsko mestece Taiji na Japonskem pride na obisk nekdanji trener delfinov Richard O Barry. V 60-ih letih je prav on ujel in dresiral pet delfinov, ki so nato v znameniti televizijski nadaljevanki Fliper upodobili istoimenskega delfina. Mestece Taiji se na prvi pogled zdi delfinji raj, vendar se v zalivčku, ograjenem z bodečo žico in grozečimi napisi, skriva mračna realnost. Pod krinko noči se v tem zalivu japonski ribiči, ki jih podpira milijonska industrija vodnih zabavišč in trgovanja z delfinjim mesom, spuščajo v neverjetno okruten lov. Richard zato okrog sebe zbere nevsakdanjo skupino strokovnjakov – mojstrov za podvodno in skrivno snemanje, morskih raziskovalcev, nekdanjih vojaških ekspertov, vrhunskih potapljačev –, da bi skrivoma predrli ogrado molka in svetu predstavili grozodejstva v tem zalivu.

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Louis Psihoyos (režija)

Leto izdaje: 2010

Založba: Demiurg & Company d.o.o.

Dimenzije: 13 x 19.5 x 1.5 cm

Jezik: angleški

Dolžina: 87 minut

Regija: 2

Format: PAL, 16:9

Zvok: DD, 2.0

Število DVDjev: 1

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1313104/

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.