Statistika Marika Šadl
Statistika
Marika Šadl
17,90 €

»Upam, da boste učbenik uporabljali kot dopolnilo učiteljevi razlagi, da vam bo v pomoč pri spoznavanju statistike in vas bo uvedel v statistično analizo podatkov. Prepričana sem, da bo marsikdo med vami z veseljem reševal naloge z uporabo računalniškega programa.«

Knjiga, ki je prvenstveno namenjena dijakom srednjih ekonomskih šol, ki se v okviru učnega načrta srečajo s predmetom »Poslovno računstvo in statistična analiza pojavov«, ob tem pa je koristna tudi za vse tiste, ki bi se radi naučili, kako se lotiti statističnih izračunov s pomočjo programa MS Excel. V učbeniku so izračuni primerov, prikazani v vsakem poglavju, dopolnjeni še z izračuni s pomočjo programa MS Excel. Pri vseh primerih so prikazane ekranske slike, ki dijaka po korakih vodijo pri reševanju le-teh.

(Strokovni svet RS za poklicno in strokovno izobraževanje je na svoji 143. seji, dne 27. 9. 2013, sprejel sklep št. 013-61/2013/5 o potrditvi učbenika »Statistika« avtorice Marike Šadl, univ. dipl. ekon., za programa Ekonomski tehnik SSI in Ekonomski tehnik PTI. Učbenik je namenjen modulu Ekonomika poslovanja (VS Poslovno računstvo in statistična analiza pojavov in mudulu Delovanje gospodarstva in ekonomika poslovanja (VS Poslovno računstvo in statistična analiza pojavov).)

Iz vsebine: 

1. POJEM STATISTIKE IN OSNOVNI STATISTIČNI POJMI
2. STATISTIČNO RAZISKOVANJE
3. RELATIVNA ŠTEVILA
4. FREKVENČNE PORAZDELITVE
5. SREDNJE VREDNOSTI
6. ANALIZA ČASOVNIH VRST
7. REŠITVE NALOG
8. SLOVAR STATISTIČNIH IZRAZOV
9. OBRAZCI

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Marika Šadl, Cvetka Gomboc Alt (strokovni pregled), doc. dr. Jože Samt (strokovni pregled), Cvetka Mencinger Rituper (lektura)

Število strani: 196

Leto izdaje: 2013

Dimenzije: 21 x 29.7 x 1.3 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789616922241

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.