Učinkoviti vodja Peter F. Drucker
Učinkoviti vodja
Peter F. Drucker, prevod Sabina Štrubelj
24,90 €

»Ta knjiga sloni na dveh predpostavkah: naloga vodje je biti učinkovit in učinkovitosti se lahko naučimo. Vodja je plačan, da je učinkovit. Učinkovitost je njegov dolg organizaciji, za katero dela.«

Učinkoviti vodja je eno izmed temeljnih del Petra Ferdinanda Druckerja (1909 - 2005), ki velja za očeta sodobnega managementa. Mladost je preživel v Avstriji, glavnino kariere pa je kot predavatelj, avtor in konzultant naredil v ZDA, kjer je svetoval upravam številnih velikih organizacij (General Motors, Sears, General Electric, IBM, Ameriški rdeči križ …). Profesorsko kariero je začel na prestižni New York University, potem pa se je preselil v Kalifornijo in leta 1971 na Claremont Graduate University (zdaj Peter F. Drucker and Masatoshi Ito Graduate School of Management) razvil enega izmed prvih MBA študijskih programov. Kariero univerzitetnega učitelja je zaključil pri 92. letih.

V knjigah in člankih, ki jih je redno objavljal v uglednih revijah (Wall Street Journal, The Harvard Business Review, The Atlantic Monthly, The Economist …), se je ukvarjal z vprašanji, ki so bila povezana z učinkovitostjo in organiziranjem ljudi v poslovnem, vladnem in neprofitnem sektorju. Je eden najbolj znanih in najbolj vplivnih mislecev in piscev na področju teorije in prakse upravljanja. Njegova dela so napovedovala številne pomembne spremembe, ki so se zgodile v drugi polovici 20. stoletja: privatizacijo in decentralizacijo, dvig pomena trženja, nastanek informacijske družbe in potrebo po vseživljenjskem učenju.

Iz vsebine:

Ocenite situacijo / Izdelajte akcijski načrt / Pojdite v akcijo / Prevzemite odgovornost za odločitve / Prevzemite odgovornost za komunikacijo / Osredotočite se na priložnosti / Sestanki naj bodo produktivni / Razmišljajte in govorite kot »mi« / Zahteve po vodstvenem času / Časovna diagnoza / Omejevanje tratilcev časa / Združevanje »sproščenega časa« / Osebna zaveza / Kako naj strokovnjak postane učinkovit / Dobri medčloveški odnosi / Učinkoviti sestanek / Zaposlovanje na podlagi odlik / Kako naj upravljam svojega šefa / Kako postati učinkoviti / Odvreči včerajšnji dan / Prioritete in odložljive aktivnosti / Elementi odločevalnega procesa


Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Peter F. Drucker, Sabina Štrubelj (prevod)

Število strani: 192

Leto izdaje: 2020

Dimenzije: 13 x 21 x 1.8 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789617022476

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.