Vrata Magda Szabó
Vrata
Magda Szabó
18,90 €

Prednaročniška ponudba 9,95 EUR, redna cena 11,95 EUR.

Nevsakdanji ženski – pisateljica, ki z možem živi v ustvarjalni osami na podeželju, in njena zagonetna služkinja – ustvarjata dogajanje romana in ga iz poglavja v poglavje zapletata v nove, osupljive preobrate. Služkinja Emerenc, zgled sočutja, sodelovanja in delavnosti v soseski, nikomur ne odpre vrat, ne dejanskih ne kako drugače, do svoje intime. Šele pisateljica z občutkom za odstiranje zgodb ji pride dovolj blizu, da začne luščiti svojo grozljivo preteklost. Ko pa splet okoliščin zagrozi do kraja razkriti Emerencino skrbno varovano zasebnost, pisateljica ne zmore moči, da bi jo zavarovala in žrtvovala za to svojo prihodnost.

Vrata, najbolj prevajani roman madžarske pisateljice Magde Szabó (1917 – 2007), je izšel leta 1987, avtobiografski nastavki pa segajo v petdeseta leta, ko je bila avtorica, skupaj z možem, prav tako pisateljem in prevajalcem, zaradi političnih razlogov umaknjena iz javnega življenja. Njen umik v provinco prepleta pripoved, prva jasna znamenja javne rehabilitacije pa se usodno prepletejo z Emerencino katastrofo v vrhunec romana – psihološke, pripovedne, izpovedne in analitične mojstrovine.

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Magda Szabó

Število strani: 100

Leto izdaje: 2021

Dimenzije: 13 x 20 x 2 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 999

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.