Zgodbe upanja Maja Rus Makovec
Zgodbe upanja
Maja Rus Makovec, Vida Furman Bajc in ostali
24,90 €

»Zgodbe, ki prikazujejo ne le posamezne življenjske usode pacientov, ampak tudi filozofijo sodobnega zdravljenja, ki občutljivo vključuje in upošteva vseštevilne psihološke, socialne in biološke dejavnike, moči in šibkosti posameznika in njegovega socialnega omrežja, kažejo tudi izjemno zrelost terapevtov.«

Iz spremne besede Martine Tomori

Deset odstotkov prebivalcev Slovenije prekomerno uživa alkohol – večina od njih je verjetno zasvojena. Če upoštevamo še njihove družinske člane in prijatelje, se s to težavo tako ali drugače ukvarja več kot pol države. Čeprav je odvisnost družbeno zaznamovana, gre za bolezen, ki jo je mogoče zelo uspešno zdraviti. Knjiga bo vse, ki se na tak ali drugačen način srečujejo s to najpogostejšo težavo na področju duševnega zdravja, navdala z upanjem, da je rešitev mogoča. Odvisnikom bo pokazala pot iz krize, njihovim bližnjim pa bo pomagala razumeti, kaj se z zasvojenim človekom dogaja na telesni in duševni ravni ter kako lahko tudi sami pripomorejo k ozdravitvi in popolni preobrazbi. V knjigi boste lahko prebrali:

• Najbolj pogosta vprašanja in odgovore v zvezi z odvisnostmi.
• 29 pretresljivih in resničnih slovenskih zgodb posameznikov, ki so se spopadli s svojo odvisnostjo in jo ob pomoči terapevtov uspešno premagali.
• Sodobna dognanja stroke, ki vseskozi išče in razvija nove metode za boj proti različnim oblikam odvisnosti. Delo je namenjeno vsem, ki se soočajo s težavami in posledicami, ki jih povzročajo različne oblike odvisnosti: Vsebine, ki jih prinašajo Zgodbe upanja, bodo koristne za paciente, njihove svojce in prijatelje, pa tudi za različne strokovnjake, ki se pri svojem delu srečujejo z žrtvami odvisnosti.

Trenutno še neocenjena.

Avtorji: Maja Rus Makovec (urednik), Maja Rus Makovec, Vida Furman Bajc, Anka Gorše Goli, Anica Pišl, Zvone Purnat, Irena Rahne Otorepec, Mirjana Radovanović, Ksenija Tabakovič

Število strani: 322

Leto izdaje: 2014

Dimenzije: 16 x 23 x 2.5 cm

Vezava: Mehka

Zalozba: eBesede d.o.o.

Jezik: slovenski

ISBN: 9789616922548

eBesede, spletna knjigarna in založba.
Moderna spletna knjigarna z brezplačno dostavo za člane Kluba eBesede ob predplačilu in ugodnostjo bonusov pri naslednjih nakupih.
Vse knjige so na zalogi in jih navadno odpošljemo še isti dan.

Oprostite, žal za ogled spletne strani uporabljate star in nepodprt spletni brskalnik.

Predlagamo, da ga brezplačno nadgradite z novejšim, priporočamo Google chrome. Za nadaljno razlago kliknite tukaj.